Dataverkeer

Dataverkeer is het verkeer wat je hostingpakket gebruikt als een bezoeker je website bezoekt of bijvoorbeeld een mailtje naar je stuurt. Uiteraard is het ook zo dat jij dataverkeer verbruikt door je site aan te passen of naar iemand anders te mailen. Zelfs bijlages van je e-mails die je verstuurt en ontvangt tellen mee.

Stel je gaat uit van een website die 1 MB * groot is om te laden. Deze site is 1 MB door gebruik van enkele plaatjes, tekst en nog wat javascript code per pagina. Stel je hebt 30 bezoekers die 5 pagina's bekijken, dan verbruik je met je hostingpakket al snel 150 MB. Wanneer dit dagelijks is en uitgegaan wordt van een maand van 30 dagen zal dit een dataverkeer opleveren van 4500 MB * (afgerond 4,4 GB). Dit is dan nog alleen maar bezoek van de website en niet de mails en bijlages van mails.

Meer dataverkeer gebruiken

Afhankelijk van de grootte van het hostingpakket heb je een vast aantal gigabyte (GB) dat per maand kan worden verbruikt. Als je onder de limiet blijft is er niets aan de hand, maar boven de limiet gaan (wat natuurlijk wel eens kan gebeuren met een promotie van website of product) kan resulteren in een offline website.

Voorkomen dat je website offline gaat

Uiteraard voorkomen wij graag dat je website offline gaat. Dit kan schade hebben voor uw Google SEO ranking of bezoekers die ineens je site niet meer kunnen bezoeken. Wanneer het verbruik op 85% zit zal je naast de support afdeling ook een mailtje krijgen als waarschuwing. Mocht de verwachting zijn dat je de maand niet gaat redden met het huidige aantal dataverkeer, dan nemen we contact met je op om dit te bespreken.

Extra dataverkeer inkopen

Wanneer het een structureel hoger dataverkeer is, is het raadzaam om je pakket up te graden naar een groter pakket. Als je al het grootste pakket hebt, dan kan  je extra dataverkeer inkopen overwegen of nadenken of een VPS-server niet meer mogelijkheden voor je drukbezochte site biedt. Mocht je interesse hebben in het inkopen van extra dataverkeer, neem dan contact met ons op.

* 1 GB staat gelijk aan 1024 MB, 1 MB staat gelijk aan 1024 KB, 1 KB staat gelijk aan 1024 bytes