Handleiding e-mailadressen instellen Gmail

E-mailaccount toevoegen

Klik op het tandwieltje Tandwiel en klik dan op “Alle instellingen bekijken

Alle instellingen bekijken

Kies het tabblad “Accounts en import

stap1

Klik vervolgens op “Een e-mailaccount toevoegen” naast E-mail bekijken uit andere accounts.
Hierna opent een nieuw venster.

E-MAIL EN SERVERGEGEVENS OPGEVEN voor inkomende mail

stap2

Vul je mailadres in bij het veld E-mailadres en klik op “Volgende”.

stap3

Kies voor “E-mail importeren uit mijn andere account (POP3)” wanneer je een keuze hebt en klik op “Volgende

stap4

Voer in de genoemde velden je gegevens in. Bij de gebruikersnaam dien je altijd het volledige mailadres in te vullen. Het wachtwoord heb je als het goed is gekregen bij het aanmaken van je mailbox.

De mailserver hier genoemd POP-server moet zijn: “mail.hostingindustries.nl” en kies poort 995.
Om gebruik te maken van de beveiligde verbinding met SSL, dient de optie “Altijd een beveiligde verbinding (SSL) gebruiken wanneer e-mailberichten worden opgehaald.” aangevinkt te worden.

Eventueel kan je de binnenkomende berichten labelen, zodat je onderscheid kan maken tussen je privé mail en je zakelijke mail via Hostingindustries.

Hierna kan je klikken op "Account toevoegen".

Hierna geeft Gmail aan dat het mailaccount is toegevoegd en start Gmail met het ophalen van je mail. Tevens krijg je direct de vraag of je ook wilt verzenden met dit mailadres binnen Gmail middels het volgende venster:

stap6

klik op “Volgende” en je krijgt het volgende scherm te zien:

stap6

Hier kan je eventueel je zichtbare naam als afzender aanpassen, mocht dit niet een persoonlijk mailadres zijn, maar bijvoorbeeld het info@ mailadres van je domeinnaam.

Bij het veld “Beschouwen als alias” mag je het vinkje aan laten staan.

Klik op “Volgende stap”.

E-MAIL EN SERVERGEGEVENS OPGEVEN voor uitgaande mail

Nu krijg je het venster te zien met de instellingen, waar je de mailserver en je wachtwoord nog moet invullen, zoals onderstaand:

stap7

Voer in de genoemde velden je gegevens in. Bij de gebruikersnaam dien je altijd het volledige mailadres in te vullen. Het wachtwoord heb je als het goed is gekregen bij het aanmaken van je mailbox.

De mailserver hier genoemd SMTP-server moet zijn: “mail.hostingindustries.nl” en kies poort 465 en vink “Beveiligde verbinding via SSL” aan.

Hierna kan je klikken op "Account toevoegen".

stap8

Hierna ontvang je een bevestigingscode in je mail om het toevoegen van de uitgaande mail te bevestigen. Dit mailtje krijg je gewoon op je Gmail binnen als je de inkomende mail hiervoor hebt toegevoegd. Je kan de code in het openstaande venster invoeren of de link uit de mail klikken.

Hierna is ook het verzenden middels Gmail ingesteld voor je mailadres.

Overzicht poorten mail

Inkomende mail

Inkomende mail met SSL Inkomende mail zonder SSL
POP3 995 110

Uitgaande mail

Uitgaande mail met SSL Uitgaande mail zonder SSL
SMTP 465 of 587 25