Handleiding e-mailadressen instellen Gmail

E-mailaccount toevoegen

Klik op het tandwieltje Tandwiel en klik dan op “Alle instellingen bekijken

Alle instellingen bekijken

Kies het tabblad “Accounts en import

stap1

Klik vervolgens op “Een e-mailaccount toevoegen” naast E-mail bekijken uit andere accounts.
Hierna opent een nieuw venster.

E-MAIL EN SERVERGEGEVENS OPGEVEN voor inkomende mail

stap2

Vul je mailadres in bij het veld E-mailadres en klik op “Volgende”.

stap3

Kies voor “E-mail importeren uit mijn andere account (POP3)” wanneer je een keuze hebt en klik op “Volgende

stap4

Voer in de genoemde velden je gegevens in. Bij de gebruikersnaam dien je altijd het volledige mailadres in te vullen. Het wachtwoord heb je als het goed is gekregen bij het aanmaken van je mailbox.

De mailserver hier genoemd POP-server moet zijn: “mail.hostingindustries.nl” en kies poort 995.
Om gebruik te maken van de beveiligde verbinding met SSL, dient de optie “Altijd een beveiligde verbinding (SSL) gebruiken wanneer e-mailberichten worden opgehaald.” aangevinkt te worden.

Eventueel kan je de binnenkomende berichten labelen, zodat je onderscheid kan maken tussen je privé mail en je zakelijke mail via Hostingindustries.

Hierna kan je klikken op "Account toevoegen".

E-MAIL EN SERVERGEGEVENS OPGEVEN voor uitgaande mail

Na het toevoegen van de inkomende e-mail krijg je de optie om dit mailadres ook in te stellen voor uitgaande mail.

stap5

Voer in de genoemde velden je gegevens in. Bij de gebruikersnaam dien je altijd het volledige mailadres in te vullen. Het wachtwoord heb je als het goed is gekregen bij het aanmaken van je mailbox.

De mailserver hier genoemd SMTP-server moet zijn: “mail.hostingindustries.nl” en kies poort 465 en vink “Beveiligde verbinding via SSL” aan.

Hierna kan je klikken op "Account toevoegen".

Hierna ontvang je een bevestigingscode in je mail om het toevoegen van de uitgaande mail te bevestigen. Dit mailtje krijg je gewoon op je Gmail binnen als je de inkomende mail hiervoor hebt toegevoegd. Je kan de code in het openstaande venster invoeren of de link uit de mail klikken.

stap6

Gefeliciteerd, u kunt nu mailen met uw mailaccount binnen uw Gmail.

Overzicht poorten mail

Inkomende mail

Inkomende mail met SSL Inkomende mail zonder SSL
POP3 995 110

Uitgaande mail

Uitgaande mail met SSL Uitgaande mail zonder SSL
SMTP 465 of 587 25