E-mail hosting

Bij ieder hostingpakket zit standaard de mogelijkheid tot gebruik van een aantal mailadressen. Op die manier kan er met iedere domeinnaam die gekoppeld is aan een hostingpakket ook gemaild worden. Soms ook wel bekend als e-mailhosting, het hosten van een mailadres of mailaccount.

We bieden e-mail toegang via IMAP en POP3 en webmail clients.

IMAP

IMAP staat voor Internet Message Access Protocol en is een protocol dat het mogelijk maakt om e-mail te synchroniseren. Door IMAP in te stellen werk je direct op de server en heeft als voordeel dat je op alle apparaten dezelfde mail ziet, doordat de mail er niet vanaf wordt gehaald door de e-mailclient. Je kan hiermee bijvoorbeeld ook mappen aanmaken voor je mailtjes, die op de server opgeslagen worden. Wanneer je inlogt via webmail zie je die mappen ook terug.

POP3

POP3 staat voor Post Office Protocol en is een protocol dat het mogelijk maakt om mail van de mailserver af te halen. Doorgaans haal je alle mail van de server af en sla je die op je computer, tablet of telefoon op. Bij POP3 haalt de e-mailclient standaard de mail van de server af, maar er is wel de keuze is om een kopie op de server achter te laten. Mappen zijn hierbij niet mogelijk op de server.

Webmail

Voor e-mail bieden we ook altijd webmail aan, we hebben hierbij keuze van 2 webmail clients: Squirrelmail of Roundcube.

hostingpakket

Binnen alle hostingpakketten hebben we de mogelijkheden voor e-mail met een aantal e-mailaccounts. Om te starten volstaat het kleinste starter hostingpakket prima om met enkele mailaccounts gebruik te maken van e-mail op je domeinnaam. Bij het professional hostingpakket zit een spamfilter inbegrepen en meer ruimte en e-mailaccounts.

Op onze mailservers maken we gebruik van DKIM om e-mail te ondertekenen en de betrouwbaarheid van uitgaande mails te vergroten. Daarnaast maken wij gebruik van IPv4 en IPv6 adressen voor onze mailservers om voorbereid te zijn op de toekomst.