E-mail hosting

Bij ieder hostingpakket zit standaard de mogelijkheid tot gebruik van een aantal mailadressen. Op die manier kan er met iedere domeinnaam die gekoppeld is aan een hostingpakket ook gemaild worden. Soms ook wel bekend als e-mail hosting of mailhosting, het hosten van een mailadres of mailaccount.

E-mail ontvangen

Voor het lezen van je e-mail bieden we e-mail toegang aan via IMAP, POP3 en 2 webmail clients. Graag leggen we hieronder nog even de verschillen tussen IMAP en POP3 uit zodat je de juiste keuze kan maken.

IMAP

IMAP staat voor Internet Message Access Protocol en is een protocol dat het mogelijk maakt om e-mail te synchroniseren. Door IMAP in te stellen werk je direct op de server en heeft als voordeel dat je op alle apparaten dezelfde mail ziet, doordat de mail er niet vanaf wordt gehaald door de e-mailclient. Je kan hiermee bijvoorbeeld ook mappen aanmaken voor je mailtjes, die op de server opgeslagen worden. Wanneer je inlogt via webmail zie je die mappen ook terug.

POP3

POP3 staat voor Post Office Protocol en is een protocol dat het mogelijk maakt om mail van de mailserver af te halen. Doorgaans haal je alle mail van de server af en sla je die op je computer, tablet of telefoon op. Bij POP3 haalt de e-mailclient standaard de mail van de server af, maar er is wel de keuze is om een kopie op de server achter te laten. Mappen zijn hierbij niet mogelijk op de server.

Webmail

Voor het bekijken van je e-mail via je webbrowser bieden we ook altijd webmail aan, we hebben hierbij keuze van 2 webmail clients: Squirrelmail of Roundcube. Voor beide webmail clients is standaard een SSL-certificaat op de webmail server geïnstalleerd om je e-mail via een versleutelde verbinding te kunnen lezen.

Roundcube is voor webmail een van de bekenste webmail clients die gebruikt wordt op shared hosting omgevingen door de prettige vormgeving en mooie functionaliteit.

E-mail verzenden

We bieden de mogelijkheid om je mail uit te sturen via onze mailservers op poorten 25, 465 (SSL) en 587 (TLS). In veel van de gevallen is poort 25 niet beschikbaar voor verzending vanwege een blokkade van je internetprovider (ter voorkoming van spam). Het advies is om altijd de SSL-beveiligde poorten te gebruiken, aangezien de verbinding tussen je computer en de mailserver dan versleuteld is.

E-mail aflevering

Om je verzonden e-mail goed af te kunnen leveren maken we gebruik van de onderstaande 3 technieken.

SPF

Sender Policy Framework (SPF) zorgt ervoor dat enkel de geauthoriseerde (mail)servers mogen mailen namens je domeinnaam. Mocht je mailserver hier niet bij staan is de kans groot dat je e-mail in de spam quarantaine beland bij de ontvanger.

DKIM

DomainKeys Identified Mail (DKIM) zorgt voor authenticatie van verzonden mails door de mailserver (dit zal de de spam score verlagen). Met DKIM wordt er een digitale handtekening aan de mail toegevoegd die gecontroleerd kan worden door middel van de publieke sleutel in de DNS van de domeinnaam.

DMARC

Domain-based Message Authentication, Reporting and Conformance ook wel bekend als DMARC maakt gebruik van eerder genoemde SPF en DKIM in combinatie met elkaar.

E-mail binnen je hostingpakket

Binnen alle hostingpakketten hebben we de mogelijkheden voor e-mail met een aantal e-mailaccounts en maken we gebruik van IPv4 én IPv6 adressen. Om te starten volstaat het kleinste starter hostingpakket prima om met enkele mailaccounts gebruik te maken van e-mail op je domeinnaam. Bij het professional hostingpakket en grotere hostingpakketten zit een spamfilter inbegrepen en meer ruimte en e-mailaccounts.

Op onze mailservers maken we gebruik van DKIM om e-mail te ondertekenen en de betrouwbaarheid van uitgaande mails te vergroten. Daarnaast maken wij gebruik van IPv4 en IPv6 adressen voor onze mailservers om voorbereid te zijn op de toekomst.

Office 365

Uiteraard kunnen we je ook voorzien van Office 365 van Microsoft. Als Microsoft Partner kunnen we verschillende licenties en vormen aanbieden die aansluiten bij de behoefte van de klant.
We kunnen je volledig ontzorgen van inrichten, migratie tot support van de Office 365 producten.

Het prettige aan een Microsoft Partner is dat er gewoon middels factuur of automatisch incasso betaald kan worden en er geen creditcard nodig is.