Handleiding e-mailadressen instellen Outlook 2016

E-mailaccount toevoegen

stap1

Klik op Account toevoegen

stap2

Voer je mailadres in bij het veld E-mailadres en klik op ‘Verbinding maken’.

stap3

Kies voor “POP of IMAP” (twijfel over de keuze tussen POP3 of IMAP, bekijk de verschillen tussen POP3 en IMAP)

stap4

Voer je wachtwoord van je mailaccount in en klik op ‘Verbinding maken’.

Hierna wordt doorgaans je mail volledig ingesteld met de juiste servergegevens en poorten, maar mocht Outlook toch vragen om de gegevens, dan kan je de gegevens uit het volgende scherm overnemen.

servergegevens opgeven

stap5

Vul de velden in met de volgende informatie:

Server voor inkomende en uitgaande mail: mail.hostingindustries.nl, dit kunt u voor beide servers invoeren

Kies SSL/TLS uit de dropdown bij : “Versleutelingsmethode”, bij IMAP.

Vink de optie “Voor deze server is een versleutelde verbinding vereist (SSL)” aan bij POP.

Wijzig de poort voor Uitgaande e-mail (SMTP) naar 465 of 587 en kies SSL/TLS uit de dropdown bij :
“Versleutelingsmethode”

Pas andere instellingen betreft inkomende poort niet handmatig aan, dit gaat automatisch bij het
aanvinken van de SSL verbinding.

Klik op ‘Verbinding maken’ om verder te gaan.

stap6

Wanneer je dit scherm ziet is je e-mailaccount ingesteld.

Overzicht poorten mail

Inkomende mail

Inkomende mail met SSL Inkomende mail zonder SSL
POP3 995 110
IMAP 993

Uitgaande mail

Uitgaande mail met SSL Uitgaande mail zonder SSL
SMTP 465 of 587 25